יום שני, 26 במרץ 2012

מנחים ותלמידים יקרים.
היום למדנו את הפיוט "דרור יקרא" שחברו דונש בן לברט. פייטן שחי במאה העשירית דונש בן לברט הראשון שחיבר פיוטים מיוחדים ליום השבת ששרים אותם בבית מסביב לשולחן השבת .
בשעור למדנו מושג חדש והוא "עונג שבת" המיוחד ליום השבת.הנוסף על מנוחה פיזית.
במצגת שלפניכם תוכלו לשמוע את הבית הראשון בפיוט בנוסח תימן

שתי תלמידות העשירו אותנו בפסוקים מן המקורות:
מספר שמות: "שבו איש תחתיו"(שמות טז, ל).
מדברי ישעיהו המזכיר את המושג "וקראתם עונג לשבת" (ישעיהו, נח, יג')
http://www.mechon-mamre.org/i/t/t1058.htm
לאחר לימוד הפיוט החלו הלומדים לעבוד במצגת חקר הפיוט .
חקרו את המושג עונג שבת על ידי עיון באתר:
http://web.mofet.macam98.ac.il/~ilanab/shabbat/home/oneg4.html
הלומדים הצעיר והמבוגר סיפרו מהו עונג שבת .
למדנו בשעור להשתמש בקטע מידע ולהעתיקו לקובץ.
וכן להוסיף תמונה מתאימה לשקופית במצגת חקר.

אני מברכת את המנחים והלומדים בפסח כשר ושמח!!!!
צפו בסרטון להנאתכם.

יום שלישי, 13 במרץ 2012

שירים ושורשים
צעירים מנחים ולומדים יקרים שלום!


במפגש שני למדנו היום את הפיוט "לכה דודי" של ר' שלמה הלוי אלקבץ מקובל ופייטן שחי ב מאה ה-16 .
בחלק הראשון של השעור למדנו על המקורות לפיוט מן המדרש והמקרא.
כמו-השבת והדוד- כנסת ישראל.
"שמור וזכור בדיבור אחד" והפתגם השגור בפינו "סוף מעשה במחשבה תחילה".
בחלק השני למדו המנחים והמבוגרים  את הפיוט באמצעות מצגת חקר.
בפעילות זאת השתמשו המנחים באסטרטגיות מסדר חשיבה גבוה:
מחפשים יחד תמונות משוים בין מקורות מידע כדי להבין יותר את הפיוט .
ומשתפים בחויות העבר ובהווה .
במפגש זה התארחה אצלנו מיה נוימן רכזת מחוזית למורשת ישראל והקשר הרב דורי.
בהזדמנות זאת ברצוני להודות לה הייעוץ המקצועי ועל התמיכה הגדולה שלה ביישום התוכנית.
תודה לך מיה!!

מצגת חקר לכה דודי

לכה דודי מצגת חקר צפו במצגת הפיוט בחלקו השני של המצגת שירת הפיוט בנוסח קהילת מארוקו.




תוכלו לגלוש באתר הקשר הרב דורי ארצי:
http://ravdori.blogspot.com/2012/03/blog-post_1288.html

יום ראשון, 4 במרץ 2012

ברוכים הבאים למחזור ב' הקשר הרב דורי תשע''ב
בסימן: "שירים ושורשים".
מבוגרים ומנחים יקרים !

בתכנית "שירים ושורשים" אתם מוזמנים לחקור ביחד את פיוטי השבת בתרבות ישראל.
בנוסף לכך נחקור ונלמד שירי מורשת בהלחנתה של נורית הירש.




מצגת ברכות


יום שבת, 21 בינואר 2012

חברים וחברות ....
סביבה נקייה ושמורה היא אחד היסודות לאיכות חיים בריאה וטובה .
בקבוצה שלנו היצירתיות חוגגת כמה מן הלומדים כבר יכולים להיות גרפיקאים ומעצבי כרזות.והנה התמונות מדברות בעד עצמן..
הלומדות המשיכו לעצב כרזות בנושא איכות הסביבה בנושא : מה ניתן לעשות כדי לשמור על סביבה נקייה .
הלומדות שמחו שלא רק לומדים תכנים אלא חווים את היצירה האומנותית.
בקיצור חוויית היצירתיות ממשיכה אצלנו.
רחל

שלום חברים וחברות.
במסגרת הנושא החיים לאורח חיים בריא כתבנו טיפים שונים לאימון הגופני התורם להרגשה נפלאה .למדנו על חשיבות הפעילות הגופנית ואכילה נכונה.
בשעור עסקו התלמידים בכתיבת טיפים בדרך יצירתית.
בתיה כתבה טיפים לשמירה על פעילות גופנית.
התלמידות למדו כיצד לעצב את הדף ולהוסיף תמונה.


יום שישי, 9 בדצמבר 2011

חברים יקרים
בשעור  למדנו לבחון את ערכי התזונה שלנו במזונות שלנו שאנו אוכלים .
ביקרנו באתר אינדקס ערכים תזונתיים
 http://www.goleango.com/show_foods_for_letter.php?letter=1
נחשפנו לאתר מיוחד של מתכונים בריאים איך לא?! המיחד שבו הוא מיידע אותנו לגבי ערכיו התזונתיים הבריאים.
http://www.cancerhelp.org.il/avoiding_cancer/Health-Recipes/Health-baked-donuts
המשימה הייתה לבחור תפריט בריאתי ולכתוב אלו ערכים תזונתיים יש בו.
כפי שהבנתם נכון בשעורים האחרונים ליקטו הלומדים והמנחים יחדיו אוסף מתכונים אישיים מהמטבח המשפחתי ומתכונים בריאים . גלריית המתכונים תאגד בסוף למחברת מתכוני הקשר הרב דורי.
כדאי להיכנס לבלוגים המעניינים של אילנה, אביבה ומרים.
קריאה מהנה!

יום ראשון, 27 בנובמבר 2011

מנחים מנחות ותלמידות יקרות
בשעור ערכו  המנחים והמנחות  ראיון אישי עם התלמידות ונחשפו לסיפורים אישיים בנושא מאכל משפחתי על פי מוצא קהילות ישראל השונות.
במשימה כתבה כל תלמידה מתכון אישי משפחתי. ומתכון בריאותי גלריית המתכונים שנוצרה בסוף השעור היתה עשירה ומעניינת,
כך למשל סיפרה הלן מקהילת מארוקו על החריימה שהיא אוהבת להכין ואפילו בחרה לשתף אותנו במתכון בריאותי :סלט הכי ירוק שיש מאתר המתכונים הבריאים
הלן בחרה במתכון זה כי הוא עשיר בנוגדי חמצון ולכן מונע סרטן, סלט מצוין לפני ארוחה כיוון שעשיר באנזימי עיכול. בנוסף הטעם המר של העולש  ומועיל לעיכול טוב ויעיל של המזון.
רוי ערך ראיון לסבתו:




  1. שם התלמידה:  גאולה ענתבי
  2. ארץ לידה:   טריפולי
  3. מוצא עדתי: ספרד
  4. מהו המאכל אהוב עליך מהמטבח המשפחתי?  דג חירמי
  5. מה את אוהבת לבשל כשבאים אליך אורחים?  שניצלים ואורז  וקציצות ודגים חריפים. ג'חנון 
  6. מהו המאכל שאת למדת לבשל מהמטבח המשפחתי? מפרום  קוסקוס וחירמי
  7. ספרי על מאכל מיוחד  שאכלו אצלכם בשבת / בחג /באירוע משפחתי. כבש בתנור לשון ברוטב עגבניות  עוף בתנור שעועית ברוטב עגבניות ובשר.
* מזל יוצאת קהילת  עיראק כתבה על הכנת הקובה
החומרים:



כוס סולת חצי קילו סלק קילו בשר – טחון  קוסברה אורז רסק עגבניות תבלינים-מלח, פלפל לימון בצל.
אופן ההכנה:בתוך סיר לוקחים את הבשר מוסיפם קוסברה קצוצה בצל קצוץ מעט אורז מבושל מעט רסק עגבניות.תבלינים . מערבבים הכל בסיר אחר ,מטגנם בצל קצוץ עם תבלינים וסוג של בשר כל שהו עם תבלינים  שהבשר .
התלמידות בחרו מתכוני בריאות מתוך אינדקס מתכוני בריאות:
התלמידים נהנו  מהסיפורים והתלמידות המשיכו להתקדם בשימוש בכתיבה בקובץ.
אנו נאסוף את המתכונים ואגד אותם למחברת מתכוני הקשר הרב דורי.
בבלוגים של אילנה, ואביבה  תוכלו לקרא על המתכונים שחיברו אביבה ואילנה