יום ראשון, 27 בנובמבר 2011

מנחים מנחות ותלמידות יקרות
בשעור ערכו  המנחים והמנחות  ראיון אישי עם התלמידות ונחשפו לסיפורים אישיים בנושא מאכל משפחתי על פי מוצא קהילות ישראל השונות.
במשימה כתבה כל תלמידה מתכון אישי משפחתי. ומתכון בריאותי גלריית המתכונים שנוצרה בסוף השעור היתה עשירה ומעניינת,
כך למשל סיפרה הלן מקהילת מארוקו על החריימה שהיא אוהבת להכין ואפילו בחרה לשתף אותנו במתכון בריאותי :סלט הכי ירוק שיש מאתר המתכונים הבריאים
הלן בחרה במתכון זה כי הוא עשיר בנוגדי חמצון ולכן מונע סרטן, סלט מצוין לפני ארוחה כיוון שעשיר באנזימי עיכול. בנוסף הטעם המר של העולש  ומועיל לעיכול טוב ויעיל של המזון.
רוי ערך ראיון לסבתו:




  1. שם התלמידה:  גאולה ענתבי
  2. ארץ לידה:   טריפולי
  3. מוצא עדתי: ספרד
  4. מהו המאכל אהוב עליך מהמטבח המשפחתי?  דג חירמי
  5. מה את אוהבת לבשל כשבאים אליך אורחים?  שניצלים ואורז  וקציצות ודגים חריפים. ג'חנון 
  6. מהו המאכל שאת למדת לבשל מהמטבח המשפחתי? מפרום  קוסקוס וחירמי
  7. ספרי על מאכל מיוחד  שאכלו אצלכם בשבת / בחג /באירוע משפחתי. כבש בתנור לשון ברוטב עגבניות  עוף בתנור שעועית ברוטב עגבניות ובשר.
* מזל יוצאת קהילת  עיראק כתבה על הכנת הקובה
החומרים:



כוס סולת חצי קילו סלק קילו בשר – טחון  קוסברה אורז רסק עגבניות תבלינים-מלח, פלפל לימון בצל.
אופן ההכנה:בתוך סיר לוקחים את הבשר מוסיפם קוסברה קצוצה בצל קצוץ מעט אורז מבושל מעט רסק עגבניות.תבלינים . מערבבים הכל בסיר אחר ,מטגנם בצל קצוץ עם תבלינים וסוג של בשר כל שהו עם תבלינים  שהבשר .
התלמידות בחרו מתכוני בריאות מתוך אינדקס מתכוני בריאות:
התלמידים נהנו  מהסיפורים והתלמידות המשיכו להתקדם בשימוש בכתיבה בקובץ.
אנו נאסוף את המתכונים ואגד אותם למחברת מתכוני הקשר הרב דורי.
בבלוגים של אילנה, ואביבה  תוכלו לקרא על המתכונים שחיברו אביבה ואילנה

          אין תגובות:

          הוסף רשומת תגובה